Laporan Ada Kata Dua Palsu Sama Sekali, Agenda Pecah Belahkan UMNO – Shahril

KUALA LUMPUR, 26 Ogos – Ketua Penerangan UMNO, Shahril Hamdan menegaskan bahawa laporan-laporan media mengatakan ada kata dua, ada ‘ultimatum’ dan sebagainya adalah palsu sama sekali.

Malah bidasnya laporan berasaskan ‘sumber’ semata-mata mensensasikan cerita tidak sepatutnya dijadikan asas untuk melapor berita.

“Butiran perbincangan dalam mesyuarat ialah rahsia. Sebagai pemegang jawatan, kami tidak boleh membocorkan butiran semata-mata mahu menjadi ‘reporter’.

“Tetapi dalam hal ini, untuk jelas, tidak ada sebarang kebenaran dalam dakwaan bahawa Biro Politik mendesak atau memberi amaran kepada Perdana Menteri apatah lagi pemecatan seorang PM dari UMNO.

“Melainkan sebarang kenyataan rasmi, sebarang kenyataan lain apatah lagi sebagai ‘sumber’, tidak boleh disifatkan sebagai benar. Agenda pihak-pihak tertentu untuk memecahbelahkan UMNO atau menggambarkan seolah-olah kepimpinan UMNO bergaduh tidak perlu dipercayai,” katanya.

Beliau yang juga Naib Ketua Pemuda UMNO Malaysia berkata demikian berikutan laporan dalam beberapa portal harian antaranya Malaysiakini, Awani, TheVibes.com yang menulis antaranya UMNO memberi kata dua kepada PM ekoran situasi semasa khususnya kes mahkamah membabitkan mantan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak. – UMNO Online