Himpunan Penyatuan Ummah

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Himpunan Penyatuan Ummah

September 13, 2019 @ 8:00 am - September 14, 2019 @ 5:00 pm

Himpunan Penyatuan Ummah dan majlis tandatangan piagam kerjasama UMNO dan PAS pada 13 dan 14 September 2019 bertempat di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC).

Program diatur bermula pada 13 September lagi iaitu Jumaat.

Pengisian program bermula dengan zikir munajat oleh Wanita UMNO dan Muslimat PAS selain program bersama Puteri dan Ameera PAS pada sebelah pagi.

Selepas solat Jumaat akan diadakan solat hajat dan kemudiannya disusuli ‘Wacana Intelektual Penyatuan Ummah’ anjuran Penerangan UMNO selain Himpunan Anak Muda yang dikendalikan bersama antara Pemuda UMNO dan Pemuda PAS di Dataran PWTC.

Pada malamnya pula, akan diadakan Ceramah Perdana Penyatuan Ummah di Plaza Merdeka PWTC yang menampilkan Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan dan Timbalan Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man.

Pada keesokan harinya iaitu Sabtu 14 September adalah hari kemuncak yang mana akan ditandatangani piagam kerjasama UMNO dan PAS oleh kedua-dua presiden parti berkenaan.

Sebelum itu kedua-dua presiden parti akan berucap termasuk Setiausaha Agung parti yang akan membuka ucapan alu-aluan dan seterusnya ke acara kemuncak iaitu tandatangan piagam serta pemasyhuran piagam berkenaan.

Pada hari itu juga kita akan perkenalkan lagu yang hari ini sedang dikemaskini daripada sudut lirik dan sebagainya lagi serta perkara-perkara lain yang berkaitan.

Details

Start:
September 13, 2019 @ 8:00 am
End:
September 14, 2019 @ 5:00 pm
Event Category:

Tinggalkan Balasan

Your email address will not be published.